Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σχέσεις και anti-virus

Πώς εξηγείται αυτό (;): όσο πιο κοντά ο Άλλος, τόσο πιο μεγάλη η έλλειψή του. Όσο πιο πολύ τον έχω, τόσο πιο πολύ τον επιθυμώ. Μπορεί και να σχετίζεται με 'παιδικό άγχος αποχωρισμού' ή με 'τύπο αγχώδους προσκόλλησης' και άλλα ψυχαναλυτικά παρόμοια.
Εγώ, όμως, το λέω 'μου είσαι απαραίτητος'. Με μια προϋπόθεση όμως: να υπάρχει συναισθηματική ανταλλαγή, μοίρασμα. Να είναι win-win game.
Πάντως αυτή η παραδοχή είναι και παραδοχή της ευαλωτότητάς σου, ένα άνοιγμα 'κερκόπορτας' που άπαξ και γίνει, δεν μπορείς να την ξανακλείσεις.

Πρέπει να έχεις τον νου σου να μην ανοίξει αυτή η πόρτα;

Τα life style περιοδικά, όσον αφορά τις σχέσεις, δίνουν σαφείς guidelines. Οι σχέσεις είναι ... πόλεμος και ως τέτοιες χρειάζονται τακτική. Η ασφαλέστερη είναι να τον/την κάνεις να σε θεωρήσει τρόπαιο. Ο κατάλογος των Do's και Don'ts είναι μακρύς.
Σκέφτομαι ότι τακτική είχε ο ... Νικηταράς και ήταν Τουρκοφάγος. Χρειάζεται να είμαστε... οπλαρχηγοί απέναντι στους αγαπημένους μας;

Χρειάζεται να δείχνουμε την ευαλωτότητά μας;
Ευαλωτότητα σημαίνει γίνομαι διαφανής, κρυστάλλινος, και γι' αυτό εύθραυστος. Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος για να κάνεις 'log in' στις σχέσεις. Σ'αυτό το software πρέπει να μπεις χωρίς antivirus.

Κι αν έχεις χαμογελάσει με κάποιο -α από αυτά τα σκίτσα, δεν το χρειάζεσαι το antivirus.


.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου